Păstrarea şi conservarea documentelor se face într-o clădire modernă, nou construită, care a fost concepută din faza de proiectare pentru această destinaţie conform ultimelor norme ale Uniunii Europene în materie, astfel încât să asigure condiţiile necesare pentru păstrarea corespunzătoare a documentelor şi protecţia acestora contra agenţilor de deteriorare.

Spaţiul nostru de depozitare este împărţit în alveole de depozitare (fiecare alveolă are posibilitate de depozitare a aproximativ 1800ml de  rafturi standard metalice), accesul fiind făcut, pentru securitatea arhivei, cu cartele de proximitate.

La ARHIVDEPO păstrarea şi conservarea arhivei se face într-un spaţiu autorizat şi avizat care oferă:

  • Temperatură şi umiditate monitorizate şi controlate non-stop
  • Infrastructură proiectată pentru a rezista la mişcări seismice cu magnitudine mari
  • Sisteme de alarmă, pază şi monitorizare CCTV non-strop
  • Autorizaţie PSI pentru depozitare arhivă
  • Toate certificarile ISO
  • Planificarea logistică efectuată de specialişti

Climatizarea arhivei se face cu sisteme in detenţă directă ce lucrează în răcire şi în încălzire în sistem pompă de căldură, cu unitate exterioară (UE)1-n şi o unitate interioară (UI)1.1- (UI)n.2 cu disponibil de presiune de tip necarcast. Limitele de funcţionare în răcire 180C/430C iar pe încălzire -70C/+240C.

Dezumificarea se face cu un aparat tip TTK 355 S, mono-bloc în detenţă directă, fiind setat să pornească automat la umiditatea relativă de 65% şi să se oprească la 40%.

Instalaţia de incălzire se face cu radiatoare şi agent termic furnizat de o centrală termică (1060Kw) pe gaz.

Instalaţia electrică curenţi tari este utilizată pentru : iluminat şi prize; iluminat de siguranţă : instalaţia de forţă si instalaţia de protecţie contra tensiunilor accidentale de contact şi tensiunilor atmosferice.Circuitele iluminatului de siguranţă sunt racordate în tabloul principal cu alimentare de rezervă dintr-un grup electrogen automat.

Instalaţiile pentru stins incendiu folosind apa, sunt reprezentate de: instalaţia cu hidranţi interiori (12 hidranţi), instalaţia cu hidranţi exteriori (6 hidranţi) şi instalaţia cu sprinklere pentru depozitele tip Arhivă, pentru care reţelele ramificate de distribuţie pornesc de la staţia ACS. Aceste instalaţii sunt completate cu materiale de dotare PSI pentru intervenţie iniţială, reprezentate de stingătoare portabile, după caz, cu gaz inert (pentru depozit) şi cu pulbere CO2 tip P6 (pentru birouri), cât şi alte materiale conform DG PSI 003 şi Normativ NP 24/97.